You are here

Hur får man lån utan säkerhet

Hur får man lån utan säkerhet?

När du tänker söka ett lån finns det en del att fundera på. Var ska du låna? Vilken typ av lån ska du ta? Hur lång tid behöver du för att betala av ditt lån? Detta är några av de frågeställningar som kan dyka upp när du ska ta ett lån.

Lanzons sms lån utan kreditprövning

Var du ska söka ett lån beror lite på hur mycket pengar du behöver låna, och vilken typ av lån du väljer. Ska du bara låna en mindre summa väljer du förmodligen att låna utan säkerhet. Då behöver du inte ha någonting värdefullt att sätta i pant för ditt lån, utan väljer ett lån som på bankspråk kallas blancolån. Ibland kan det vara dyrare att ta ett lån utan säkerhet än om du kan sätta ett hus eller en bil i pant. Detta beror förstås på att banken kan vara säkrare på att få tillbaka sina pengar, när de då kan lösa in panten om du inte kan betala tillbaka lånet. Men, du behöver inte få ett dyrt lån bara för att du inte vill pantsätta dina ägodelar. Det finns ganska stora chanser att hitta billiga lån utan säkerhet.

http://www.di.se/artiklar/2011/10/11/dyrare-for-foretag--att-lana-pengar/?flik=popularast

Svårare om du inte har fast inkomst

Att få ett blancolån brukar inte vara särskilt svårt. I alla fall inte om du inte har några problem som kan sänka din kreditvärdighet. Däremot kan det vara svårare att få ett sådant lån om du exempelvis saknar fast inkomst, eller om du har haft betalningsproblem tidigare och kanske dragit på dig en betalningsanmärkning.

Att ta lån utan inkomst och utan säkerhet brukar stöta på patrull om du går till banken och försöker låna. Där krävs att du kan visa en fast inkomst på en viss summa om du ska få ett lån. Möjligtvis kan du få låna om du kan lämna något i säkerhet, eller om du har en borgensman, som garanterar återbetalningen. Om du däremot vänder dig till någon av de nyare långivarna, som du bland annat hittar online, går det att få lån utan inkomst. Faktum är att de flesta kan hitta en möjlighet till lån där.

Vill du inte registreras

Var får man ett lån utan UC är en återkommande fråga. Många använder sig av små lån på ett helt annat sätt än man gjorde tidigare. Kanske lånar du några hundralappar eller en tusenlapp lite då och då, när inte pengarna räcker till, och då får du också en registrering varje gång om du inte ser till att låna utan UC. Läser du i långivarnas villkor kan du hitta information om de registrerar kreditupplysning hos UC.