You are here

Lån direkt på kontot vid akut behov

Lån direkt på kontot vid akut behov

Att kunna få ett lån direkt på kontot är en företeelse som är ganska ny i lånebranschen. Det var först med de så kallade smslånen denna möjlighet kom. Och det är än idag inom denna kategori lån, du kan få riktigt snabba pengar. När situationen blir akut, och du måste betala oförutsedda utgifter eller lösa en akut räkning, är det guld värt att det finns sms lån direkt på kontot.

Att låna pengar direkt på kontot är användbart i många lägen

http://www.svd.se/naringsliv/pengar/bostad/gor-det-svarare-att-lana-pengar-i-sverige_3815134.svd

Just detta att du kan få sms lån pengar direkt på kontot gör att du kan använda ett sådant lån i alla möjliga och omöjliga situationer. Naturligtvis kommer de väl till pass, just för att lösa akuta problem med ekonomin. Då är ett tillfälligt lån ibland den enda utvägen. Men, det finns andra situationer då du också har stor nytta av att pengarna snabbt kommer in på ditt konto. Du kanske länge gått och längtat efter en fin kamera, och försöker spara ihop pengar för att köpa den. Så finns den helt plötsligt där till halva priset. Men, det är bara några få kvar, och om du ska invänta lönen kommer du med all sannolikhet att bli utan. Då kan ett lån direkt på kontot göra det möjligt för dig att ta till vara detta fantastiska erbjudande. Du kan slå till direkt i butiken, och behöver inte se tillfället glida dig ur händerna. Dessutom kan du spara många sköna kronor på en sådan affär, även om lånet kostar några kronor.

Förändrade vanor kräver att man kan låna pengar snabbt 

Ovanstående situation kan illustrera hur våra vanor förändrats. Tidigare var ett lån någonting man tog i samband med husköp, eller kanske om man skulle köpa båt eller bil.  Ett lån för vanlig konsumtion var knappast tänkbart. Idag, när vi har tillgång till de små, snabba lånen, ser bilden helt annorlunda ut. Vi kan se på ett lån som en form av förskottslön. Lite pengar innan lönen kommer, och som vi snabbt betalar tillbaka, och slipper dras med långvariga skulder. Perfekt för de flesta. Sedan finns det tyvärr några som inte klarar av sina lån, och som egentligen kanske inte borde beviljats lån. För dessa personer kan de faktorer som gör lånen så attraktiva istället vara en fälla. Att det går så lätt att söka, och så snabbt att få pengar på kontot, är ju de stora fördelarna för flertalet, men för de som har svårt att hantera sin ekonomi är det istället en fara. Men, om du ser till att aldrig ta ett lån om du inte med säkerhet vet att du kan betala tillbaka, och dessutom jämför lån så att du kan hitta de fördelaktigaste lånen, är dessa lån en stor tillgång.

Det gäller att komma ihåg att snabba lån också betalas tillbaka snabbt. Oftast ska du återbetala lånet inom ett par veckor, eller en månad. Om du inte kan betala tillbaka i tid finns risken att du i förlängningen drar på dig en betalanmärkning, och kanske också får skulder hos kronofogden. Det är inget du önskar, eftersom det kommer att ställa till enorma problem för dig under många år. En anmärkning ligger kvar i fem år, och under denna tid kan du inte skriva ett hyreskontrakt, inte ta ett lån, och inte ens teckna ett telefonabonnemang. Får du dessutom skulder är det stor risk att dessa snabbt växer, och du kanske inte ens är av med dem på fem år, vilket då medför att dina problem inte avslutas när den perioden gått. Stor anledning att iaktta försiktighet när du söker lån med andra ord.

Så kan du låna pengar utan uc

När du söker ett lån direkt på kontot gör långivaren en kreditprövning innan lånet betalas ut. Detta görs dels för att de ska kunna känna sig säkra på att du kan betala ett lån, dels för att minska risken att lån betalas ut till personer som har stora ekonomiska svårigheter. Trots detta är det många som kanske inte borde få lån, som ändå får, och det kan nog bero på att många långivare inte är så strikta i sina kreditbedömningar.

När en kreditprövning görs registreras en förfrågning hos uc, om de är inkopplade i kreditbedömningen. Många förfrågningar hos uc kan göra det besvärligare att få ett lån senare, och det gör att många frågar efter möjligheten att låna pengar utan uc. Många långivare har hörsammat denna önskan, och gör idag sina kreditprövningar på andra sätt, och undviker på så sätt förfrågningar hos uc. Det finns numera ganska stora möjligheter att hitta sådana lån, oavsett om du vill ha sms lån direkt på kontot swedbank eller någon annan typ av mikrolån. Om du läser lånevillkoren ser du hur kreditbedömningen går till, och om den registreras hos uc eller inte, och du kan därefter avgöra om du vill genomgå kreditbedömningen hos denna långivare, eller om du hellre väljer en annan.